Methodes bij La Sorpresa Coaching & Trainingen

Eén van de methodes bij La Sorpresa Coaching & Trainingen is oplossingsgericht werken

Oplossingsgericht werken heeft als centrale vraag: wat wil je wel? Vaak weet je namelijk al wat je niet meer wilt. Maar hoe buig je dat om naar wat je wel wilt? Daarmee gaan we aan de slag.

Bij oplossingsgericht werken gaat het om het vinden van je eigen oplossingen. Wanneer je een probleem ervaart, dan is het net of je in een labyrint loopt en de wereld daarbuiten niet kunt zien. Daardoor zie je vaak ook niet de mogelijkheden die je in je hebt.

We kijken onder meer naar je hulpbronnen: alles wat je graag doet en waar je energie van krijgt. Denk aan muziek luisteren, naar de film gaan met een vriend of vriendin, wandelen met de hond of in de tuin werken.

Je ontdekt wat je wilt en hoe je dit kunt bereiken. En je zet stappen om dit daadwerkelijk te doen.

Methodes bij La Sorpresa Coaching

NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) leert je kortgezegd hoe je denkt. Het gaat over zicht krijgen op wat je doet en waarom. Je wordt je bewust van je gedachten, je stemming en je gedrag.

Neuro staat voor de processen in je hersenen. Linguïstisch staat voor de manier waarop je taal gebruikt en hoe je betekenis geeft aan de wereld om je heen. Programmeren gaat over (onbewuste) specifieke patronen en strategieën die je in je leven zelf hebt gecreëerd. Werken ze? Maak er dan nog meer gebruik van. Zo niet: verander ze dan.

Technieken uit NLP zorgen dat je beter bij jezelf kunt blijven en beter voor jezelf zorgt. Ook krijg je meer controle over je denken, voelen en handelen, ervaar je meer keuzevrijheid en word je succesvoller in dat wat je leuk vindt.

Systemisch werk

Systemisch werk is een manier om anders naar problemen of terugkerende thema’s uit je leven te kijken. Met poppetjes of vellen papier kun je jezelf en de mensen om je heen driedimensionaal een plek geven, zoals ze zich volgens jou verhouden. Je innerlijke beeld komt dan naar buiten. Op die manier worden patronen, problemen en gedrag – die voorheen verborgen waren – zichtbaar en helder. Dit maakt dat je anders kunt omgaan met dat wat er speelt en nieuwe, bewuste keuzes kunt maken.

Een bekende vorm van systemisch werk is de familieopstelling. Het blijkt dat veel mensen in hun dagelijks leven onbewust dingen denken, doen en laten vanwege de familie waar ze uit komen. Met een opstelling kan er veel duidelijk worden over bijvoorbeeld hiërarchie, loyaliteit, geheimen of identificatie met iemand anders. Soms had je er al een vaag gevoel over, soms krijg je door een opstelling nieuwe informatie.

Helderheid krijgen over je systeem maakt dat je begrijpt hoe je reageert zoals je doet. En dat maakt weer dat je kunt gaan kiezen om het anders te doen.

Methodes bij La Sorpresa Coaching
Pak jij de draad van je eigen leven op?