Cliënten vertellen

‘Elke sessie is anders’

Ik ben zeer tevreden over dit coachingstraject. Astrid is een open en toegankelijk iemand, die goed naar je luistert, je op je gemak stelt en daarnaast ook kritisch blijft en de juiste vragen stelt. Elke sessie is anders. Ze bekijkt elke keer opnieuw wat voor setting, vragen en opdrachten het beste aansluiten op dat moment. Ze is niet bang om kritische vragen te stellen en vraagt goed door. Ze reflecteert op de sessies ervoor en haalt momenten terug die belangrijk waren. Ze stelt veel open vragen en laat stiltes vallen, zodat je zelf de ruimte krijgt om goed over de vraag na te denken en antwoord te geven. Ze helpt wanneer je in het denken vastloopt, maar zorgt er nog steeds voor dat jezelf degene bent die de antwoorden geeft.

Mira

‘Mildheid en Vertrouwen’

Ik heb aan aantal coaching sessies met Astrid gehad. Aanleiding om mij hiervoor te melden was de nieuwe levensfase die ik inga en hoe ik daar vorm, inhoud en structuur aan zou moeten geven.

Ik ben 7 keer in een periode van ongeveer 3 maanden bij Astrid geweest. In deze periode heeft zij mij laten inzien, dat de vraag waarmee ik kwam niet op zichzelf staat, maar te maken heeft met wie ik zelf ben, met mijn verleden, zoals het gezin waaruit ik kom; met de plaats in mijn eigen gezin en met meer of minder ingrijpende gebeurtenissen die zich in mijn leven voorgedaan hebben. Het zijn allemaal aspecten die ervoor gezorgd hebben dat ik vaak op nieuw situaties reageer vanuit oude patronen die zich tijdens het leven hebben opgebouwd.

Daar is niets mis mee. En bovendien verander je dat niet zomaar. Maar als geen ander bleek Astrid in staat om mij enerzijds met respect te laten kijken naar de patronen van waaruit ik reageer; anderzijds – en dat is nog veel belangrijker – wees zij mij de weg hoe je op een nieuwe manier kunt kijken naar je verleden, je heden, maar ook naar je toekomst en hoe je je houding daarin zelf kunt bepalen

Dit bewustzijn heeft ertoe bijgedragen dat ik met meer mildheid kan kijken naar lastige dingen die in mijn leven gebeurd zijn en met meer vertrouwen naar de dingen die op mijn weg zullen komen.

Gerard

‘Elke sessie nieuwe inzichten’

‘Ik was herstellende van een hernia. Veel kon ik zelf oplossen, maar van bepaalde dingen voelde ik dat ik dat niet alleen kon. Inmiddels ben ik drie keer bij Astrid geweest en direct de eerste keer was ik al ‘om’. Ik ervaar de coaching van Astrid als zeer intens, warm, betrokken en helpend. Heel anders dan een psycholoog. De vragen, haar aanpak en de antwoorden die ik vind: echt bijzonder. Ook het voelen in mijn lijf in plaats van alleen alles met mijn hoofd doen is nieuw en brengt me veel.

In alles wat Astrid doet zie je haar passie terug: haar werkwijze, haar praktijkruimte, haar heerlijke ontvangst met thee en zelfgebakken lekkers. Astrid leert me hoe belangrijk het is om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Ze respecteert me en stelt de juiste vragen. Tot nu toe heeft elke sessie mij nieuwe inzichten gegeven. Heel bijzonder om mee te maken en dit toe te passen in mijn leven.’

Saskia

‘Na ieder gesprek voel ik me lichter’

‘Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren. Astrid is geïnteresseerd, enthousiast en professioneel. Na elk gesprek had ik het gevoel weer verder in mijn ontwikkeling te zijn. Wat ik heel sterk vind, is dat Astrid aan het einde van een gesprek altijd vroeg wat mijn volgende stap zou zijn om mijn issue aan te pakken. Hierdoor voelde ik dat ik er zelf wat aan kon doen en nam ik ook de verantwoordelijkheid hiervoor.

Ik kan aan Astrid merken dat coachen helemaal haar ding is. Omdat ik me zo op mijn gemak voel bij haar, durf ik ook dingen op tafel te leggen waar ik me voor schaam. Ze geeft me het gevoel dat ik alles kan zeggen en dat niks raar is. Tijdens de sessies stelde Astrid ook confronterende vragen die emoties bij mij opriepen. Dat was goed, omdat ik op zo’n moment echt bij mijn gevoel kwam. Dit gebeurde in harmonie: in een veilige omgeving en met respect. Astrid weet de goede vragen te stellen en het gesprek de juiste kant op te sturen. Ik hoefde daar helemaal niet mee bezig te zijn.

Na de gesprekken voelde ik me altijd lichter. Ik heb ook stappen gezet om mezelf verder te ontwikkelen. Als voorbeeld: ik denk gemakkelijker over bepaalde onderwerpen en focus meer op mezelf in plaats van op de ander.’

Marieke

‘Meer rust en tools’

‘Ik ben bij La Sorpresa Coaching & Trainingen gekomen, omdat ik tegen wat dingen op het werk aanliep. De gesprekken vond ik erg prettig, vooral omdat Astrid op een respectvolle manier uitging van mijn eigen kracht. Door haar manier van vragen kwam ik als snel tot inzichten en conclusies. De vervolgsessies waren ook prettig. Samen evalueerden we wat ik met de ervaring uit de eerste coachsessie gedaan had en hoe ik hierin nog wat stappen kon zetten.  De coachsessies hebben me meer rust op het werk gegeven en tools om diverse conflicten/aanvaringen beter op te lossen’.

Conny

‘Het Astrid-effect’

‘Ik hoop dat veel mensen gebruik maken van wat ik “het Astrid-effect” ben gaan noemen.
(Ondertiteling; ontdekken wat het is wat je werkelijk wil en vervolgens die handvatten aangereikt krijgen die maken dat je dit zelf gaat behalen. Waarbij de nadruk ligt op zelf doen!)’.

Shakira