“Ik zie je. En ik ken het waar jij nu voor staat. Zelf ben ik vaak enorm verrast door wat ik in mezelf ontdekte. Vroeger was ik veroordelend tegenover mezelf, zelfs hard. Tot ik ontdekte waarom ik dat deed. Ik kon langzaam maar zeker voluit gaan leven.
Dat is wat ik jou ook ten diepste gun.”

Leven met passie

“Ik vier het leven. Door het kleine te waarderen, met mijn zang en soms met cava en taart.”

Vol passie heb ik me altijd in het leven gestort. Alles wat ik heb gedaan en gelaten heeft me gebracht waar ik nu ben. En ik leer nog steeds. Met mildheid en respect kijk ik inmiddels naar mezelf en de wereld. Met een rugzak vol metaforen en in harmonie, empathisch en vol vertrouwen.

De belangrijkste les die ik leerde in mijn leven is: bij jezelf heb je het te halen. Door jezelf te leren kennen en je verantwoordelijkheid te nemen, kun je voluit leven. Ik voel me een rijk mens dat ik ook anderen hiermee verder kan helpen.

Leren om te stralen

Echt plezier in het leven kreeg ik pas toen ik al lang en breed volwassen was. Lange tijd wist ik niet wie ik was en kon ik slecht grenzen aangeven. Tot ik op mijn 24e bij een psycholoog belandde. De beste investering die ik ooit in mezelf deed. Ik leerde met haar wie ik was en kon mijn ruimte innemen.

Daarna brachten de liefde en de muziek me als zangeres in Venezuela. La Sorpresa Holandesa – de Hollandse verrassing – noemden ze me daar, omdat ze mijn naam niet konden uitspreken. Radio- en tv-optredens, interviews: ik deed het allemaal. Naast zangeres was ik ook de manager van de band en leidde ik La Sorpresa Productions, die tours organiseerde voor verschillende bands. Als zangeres leerde ik om te mogen stralen. Door de muziek kon ik me uiten en dat gaf me vrijheid. Gaf me vleugels.

Ja, ik voelde me thuis in Venezuela. De warmte van de mensen, de passie. Maar hier in Nederland ook. Hier waardeer ik het respect voor elkaars tijd en ruimte, het kunnen zijn wie je bent. We zijn hier individualistischer, maar dat betekent ook dat we meer ruimte hebben om onszelf te ontwikkelen. En dat, heb ik gemerkt, vind ik enorm belangrijk.

Anderen verstaan en begeleiden

Ik heb jaren gewerkt als zelfstandig interim-adviseur in ondersteunende rollen binnen internationale, culturele en financiële organisaties in Nederland. Rollen binnen HR en directiesecretariaten. Daar zag ik de uitdagingen op het gebied van leidinggeven, werkdruk, omgaan met elkaar en de balans tussen werk en privé.

Als vanzelf coachte ik steeds vaker de mensen om me heen. Hier voelde ik me zo goed bij dat ik opleidingen ben gaan volgen en van coachen mijn werk heb gemaakt. Als coach heb ik echt leren luisteren. Niet om te antwoorden, maar om een ander te verstaan.

Je bent welkom.

Coach:

  • La Sorpresa Coaching & Trainingen
  • Resilians

Trainer:

Examinator:

Assistent Trainer bij NTi NLP: (2019 – 2022)

  • NLP Practitioner
  • NLP Master Practitioner
  • Systemisch Werken Basis

Opleiding, training en ervaring: (2017 – 2023)